Сайт учителя  зарубіжної  літератури   та  художньої культури

 Добровольської Ольги Вікторівни





Електронна адреса:  olga.dobrovolska.65@mail.ru

Вітаю Вас Гість | RSS Головна | | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фахові  журнали та сайти







            











Всеукраїнський



Головна » 2014 » Березень » 16 » ТОП-7 найпопулярніших книг серед молоді
00:41
ТОП-7 найпопулярніших книг серед молоді





















У чарівний світ розкритої книги всім доступний вхід

М. Гафурі

Книга завжди залишається загадковим об’єктом для людини. Хтось у ній шукає поради, а хтось хоче збагатитися новими знаннями чи сповнити душу неповторними емоціями. Є люди, для яких книги ─ це життя. І як з’ясувалося, таких людей немало. Ми провели опитування серед осіб віком від 14 до 25 років і запитали їх, сторінки якої книги вони тепер відкривають для себе.

1. Еріх Марія Ремарх «Три товариші»


Цей роман належить до « Золотого фонду світової літератури ХХ століття». Декілька разів був екранізований. Вперше ─ у 1938 році. У ньому розповідається про трьох товаришів від Першої світової війни ─ Отта Кестера, Готфріда Ленца та Роберта Локампа. Усі вони пережили страх перед війною і тільки військове братерство об’єднало їх і дало наснагу до нового життя. Прочитавши цю книгу людина починає розуміти у чому насправді криється сенс людського буття.

2. Пауло Коельйо «Алхімік»

Ця книга увійшла до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількість перекладів за життя автора. Станом на 2011 рік роман перекладений на 71 мову. А його продажі, за підрахунками Франс Прес, склали понад 65 мільйонів копій у понад 160 країнах світу. Вперше роман був опублікований у 1988 році. Розповідається у ньому про подорож пастуха Сантьяго з Андалусії до Єгипту. Здійснив він її після того, як йому снилися сни, що саме там він має знайти свої скарби. Особливістю роману є те, що в його основу покладена алегорія.

3. Лев Толстой «Анна Кареніна»

Це другий роман письменника, який був опублікований у 1876-1877 роках. У ньому автор намагається дати відповідь на такі питання: У чому секрет людського щастя?, Як живе людина у сім’ї й суспільстві?, Чи можна обмежитися тільки рамками сім’ї? Часто Толстой у цьому романі використовує прийоми внутрішнього монологу та хаотичних спостережень. До речі, «Анна Кареніна» займає 48 місце у Рейтингу 100 кращих книг усіх часів журналу «Ньюсвік».

4. Стівен Кінг «Під куполом»


Цей роман написаний популярним американським письменником–містиком. Роботу над ним автор розпочав ще наприкінці 1970-х років, проте видана книга була лише у 2009 році. Розповідається про містечко Честер Мілл, на яке опустився купол. Через це життя його мешканців кардинально змінилося. Найбільше уваги Стівен Кінг приділяє тому, чи виживуть вони у боротьбі із загадковим об’єктом, маючи обмежений час. У 2011 році книга отримала нагороду ХІІІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року – 2011» у номінації «Красне письменство», підномінації «Сучасна зарубіжна проза/есеїстка/драматургія»

5. Віктор Гюго «Собор Паризької Богоматері»


Перший історичний роман французькою мовою. Вперше опублікований у 1831 році. Розповідається у ньому про народну непокору, а саме про процес вивільнення людської свідомості з-під влади церковних догм. Також у ньому майстерно зображені звичаї, традиції й побут французького Середньовіччя. А центральним образом роману виступає собор Богоматері, який будували з ХІІ до ХІV століття. Саме тому у ньому представлені різні архітектурні стилі ─ романський, стиль раннього Середньовіччя і пізньо-середньовічна готика.

6. Ліна Костенко «Записки українського самашедшого»


Це перший прозовий роман авторки. Саме він став українським бестселером. Перший його тираж становив 10 тисяч примірників. У ньому описується період президентства Леоніда Кучми та Помаранчева революція, а також розповідається про 35-річного комп’ютерного програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує усі вивихи нашого глобалізованого часу. Книга насичена ремінісценціями і прямими цитатами з «Майстра і Маргарити» Михайла Булгакова.

7. Люко Дашвар «Биті є. Макар»


Роман української письменниці, який вийшов у 2011 році. Є першою книгою трилогії «Биті Є». Авторка змальовує героя, який має у своєму житті, на його думку, все. Але, поставивши на перше місце багатство, непомітно для себе залишається ні з чим. Гроші чи любов? Саме на таке питання йому необхідно знайти відповідь.

Як бачимо, молодь читає як українських авторів, так і зарубіжних, твори яких стосуються найрізноманітніших тем. Сподіваємося, що переглянувши цей список, хоча би одна з книг припала вам до душі і ви обов’язково її прочитаєте.

Переглядів: 1041 | Додав: Flora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Інтернет-семінар 

Тема:


Форма входу



Кошик

Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Корисні кнопки






Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz