Сайт учителя  зарубіжної  літератури   та  художньої культури

 Добровольської Ольги Вікторівни





Електронна адреса:  olga.dobrovolska.65@mail.ru

Вітаю Вас Гість | RSS Головна | | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фахові  журнали та сайти







            











Всеукраїнський



Головна » 2014 » Січень » 23 » Премію Імені Василя Стуса вручено Руслані Лижичко, Святославу Вакарчуку та Сашку Положинському
18:25
Премію Імені Василя Стуса вручено Руслані Лижичко, Святославу Вакарчуку та Сашку Положинському
Премію В.Стуса 2014 року вручили співакам Евромайдана

Премію В.Стуса 2014 року вручили співакам Евромайдана

14 січня кожного року ми традиційно відзначаємо Свято Різдвяних Василів, збираємо особливих гостей та згадуємо Стуса, Симоненка, Чумака, Еллана-Блакитного, які народилися в ці Різдвяні дні.

Цього дня також традиційно називаються лауреати премії імені Василя Стуса.

 Цього року на свято запрошені усі Майдани України. Цей мирний протест гідності та свободи увійде в історію як духовне відродження української нації у мільйонах облич. Але головне, що він стане невід’ємною частиною особистого життя кожної людини. Загалом, Стусівської премії заслуговує весь Майдан. Але сама премія за традицією присуджується окремим людям.

 У 2014 році премія імені Василя Стуса буде вручена людям відомим та особливо відомим на усіх Майданах країни та світу:

Руслані Лижичко, Святославу Вакарчуку та Сашку Положинському.


 

Вручив премії дисидент Євген Сверстюк. "Сьогодні ми відзначаємо Майдан і зірок Майдану", - підкреслив Е.Сверстюк, вручаючи премію Руслані Лижичко.

Співачка Руслана виконала гімн України та різдвяну пісню "Тиха ніч".

Другий лауреат Святослав Вакарчук зазначив, що "на жаль дуже мало українців зараз готові вчинити так, як зробив Василь Стус".

Третій лауреат з групи "Тартак" Сашко Положинський навіть не знав про існування премії до цього. "Я дізнався про існування цієї премії тільки коли мені подзвонили і сказали, що хочуть вручити її. Я вважаю, що в творчому та громадському плані раніше я був більш активним", - сказав Сашко Положинський журналістам перед церемонією вручення.

  Премія імені Василя Стуса заснована 1989 року Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції. Вона присуджується українським авторам, які мають видатні успіхи у своїй галузі. Крім цього лауреати займають активну громадянську позицію, присутні в українському культурному просторі.

Довідка:

Премія імені Василя Стуса заснована 1989 Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції. Вперше вручалася у Львові. Вже у 1990 набула національного статусу.

Премія присуджується творчим людям, які мають видатні успіхи у своїй галузі, займають виразну громадянську позицію, активно присутні в українському культурному просторі.

Першими лауреатами премії стали художник Опанас Заливаха, літературний критик Іван Світличний та Львівський молодіжний театр в особі режисера Володимира Кульчинського.

Переглядів: 8141 | Додав: Flora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Інтернет-семінар 

Тема:


Форма входу



Кошик

Пошук

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Корисні кнопки






Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz