Сайт учителя  зарубіжної  літератури   та  художньої культури

 Добровольської Ольги Вікторівни





Електронна адреса:  olga.dobrovolska.65@mail.ru

Вітаю Вас Гість | RSS Головна | | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фахові  журнали та сайти







            











Всеукраїнський



Головна » 2014 » Січень » 23 » 70-річчя видатного хореографа, народного артиста України, професора Анатолія Короткова.
18:49
70-річчя видатного хореографа, народного артиста України, професора Анатолія Короткова.

Кіровоградщина привітала видатного хореографа з ювілеєм

22 січня

У Кіровоградській обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди 70-річчя видатного хореографа, народного артиста України, професора Анатолія Короткова.

На творчий вечір до обласної філармонії, з тим, щоб привітати учителя танцю прийшли керівники області – голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко та голова обласної ради Микола Ковальчук, представники творчої інтелігенції, колеги Анатолія Короткова, а головне, його учні, яких він виховав майже півстоліття своєї трудової діяльності на ниві танцювального мистецтва.

Вітаючи ювіляра, Андрій Ніколаєнко нагадав, що Анатолій Коротков народився у Російській Федерації, на Орловщині, але духовно він став справжнім українським патріотом, який закохався в українське танцювальне мистецтво, й зумів привити цю любов не одному поколінню кіровоградців.

«З першої нашої зустрічі я був вражений талантом Анатолія Егоровича, його закоханістю у свою справу, енергійністю та працелюбністю. Це та людина, на якій, на моє переконання, на Кіровоградщині тримається усе те, що ми цінуємо та любимо, те, що створює особливу атмосферу та ауру Кіровограда», - зазначив голова обладміністрації, звертаючись до ювіляра.

Не обійшлося й без символічних подарунків ювіляру від Кіровоградського міського голови. Олександр Саінсус під гучні оплески зали вручив професору Анатолію Короткову паспорт почесного громадянина Кіровограда та унікальну пам’ятну монету «Анатолій Коротков», яка була спеціально викарбувана до 70-річчя майстра танцю.

Ювіляра привітали й діти - вихованці Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю, більш відомого, як школа мистецтв та хореографічного ансамблю «Пролісок», які він очолює протягом багатьох років, і які вже стали візитівкою Кіровоградщини.

Свого вчителя також привітали керівники танцювальних ансамблів міста, більшість з яких є його вихованцями. Це хореографічні колективи «В гостях у казки», «Конвалія», «Росинка», «Сонечко», «Час Пік» та «Пролісок».

Вихованці обласного дитячо-юнацького центру також підготували для Анатолія Короткова гарний танцювальний номер на піонерську тематику, адже колишній Палац піонерів – це друга альма-матер, де народився «Пролісок».

У цей гарний день свого колегу привітали й армійські друзі Володимир Коваленко та Михайло Айнбіндер з міста Балтімор (США), які разом з Анатолієм Коротковим по завершенні військової служби у далекому 1967-му році прийшли до патріарха української національної хореографії народного артиста України Анатолія Кривохижі і почали свій творчий шлях у славетному ансамблі «Ятрань». Доля розкидала їх по світах, але вони все одно шанують свого метра, не забувають одне одного і цього разу вони також були разом.

Вийшли на сцену привітати свого Учителя й перші учні Анатолія Єгоровича. Саме 44 роки тому він відібрав 20 найталановитіших діток, з яких було створено ансамбль «Пролісок». А відтепер на сцену вже виходять онуки великого майстра танцю, юні таланти - Єгор Похиленко, Аліна Русул, Поліна і Сашко Сивоконь, Таня Костенко, Ліза Мілентій, Кирило Нікітін.

До ювілею метра хореографії – ще 2 знакові події: Кіровоградська обласна державна телерадіокомпанія створила фільм, присвячений життю і творчості майстра танцю –«25 годин Анатолія Короткова», а кіровоградське видавництво «Імекс» випустило в світ черговий бестселер «Школа гуманізму, любові і краси» (автор Віктор Похилено), яку широкому загалу презентувала директор ТОВ «Імекс ЛТД» Тамара Самиляк.

У цей день свого вчителя вітали учні не лише з України, а й з Федеративної Республіки Німеччини, Російської Федерації, Республіки Білорусь, Латвійської Республіки, Сполучених Штатів Америки, Канади та Ізраїлю. І в усьому світі знають про танцювальну школу Короткова, знають про нього як про педагога з великої літери, адже завдяки його таланту та його передовій, новаторській педагогіці, яка на сьогодні поєднує класичні, українські, національні чесноти і традиції та європейські сучасні стандарти педагогіки, виховано не одне покоління талановитих танцюристів.

За інформацією департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА

 


Переглядів: 7834 | Додав: Flora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Інтернет-семінар 

Тема:


Форма входу



Кошик

Пошук

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Корисні кнопки






Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz