Сайт учителя  зарубіжної  літератури   та  художньої культури

 Добровольської Ольги Вікторівни





Електронна адреса:  olga.dobrovolska.65@mail.ru

Вітаю Вас Гість | RSS Головна | | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фахові  журнали та сайти







            











Всеукраїнський



Головна » 2015 » Листопад » 22 » 10 книжкових новинок 2015 року
16:43
10 книжкових новинок 2015 року

2015-й рік  встиг порадувати виходом нових українських книжок. . Тут представлена і українська, і зарубіжна література. І, як завжди, є що почитати і для дорослих, і для дітей.

Читайте українське!

 

 

 

 

 

1. Синій зошит. Аркуші днів світящих

Мирослав Дочинець


*

“Синій зошит” – це крихти спостережень, одкровень, зауваг і мудрих приписів, “кристали днів світящих”, як любив казати карпатський мудрець, чий багатющий досвід і ліг в основу книги. Про що ж вона? Про те, що нас оберігає в цьому світі, що є Домом душі, від чого просвітні наші дні, про чудесне і нове, про фарби серця, про ціни і цінності, про вершини і рівнини, про вітаміни радості, про очі провидіння, про те, що написано на заплющених повіках, про закон ноги і сліду, про плин довголіття, про закон множення і примноження, про те, в чому слабість і в чому сила українства, про нитки, що ведуть у вічність, про те, що ми їмо і що їсть нас, про ліки під руками і… ногами, про силу і красу “густого слова”, яким це написано. А ще – “Скриня маленьких секретів”, які можуть прислужитися нам у щоденному тривку.

 

2. Адвокат з Личаківської

Андрій Кокотюха


 *

Книга переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова.
Але й тут його заарештовує поліція – біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство – чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху – зухвалі батяри, міські кримінальні королі та російські терористи-бомбісти. А ще поліцейський комісар Марек Віхура, в якого Клим постійно плутається під ногами. Правда приголомшить Кошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданович…

 

3. Світлі голоси життя

Євген Сверстюк


 *

До книги вибраного ввійшли есеї та літературні статті, писані протягом півсторіччя. Автор згадує не лише добре знані імена, а й імена непересічних людей, з якими доля звела його на тернистому життєвому шляху в часи неволі і в умовах свободи. Ці імена є тими світлими голосами, які, попри похмуре обличчя доби великого знецінення людини, животворили культуру, розширювали сферу добра, сповідували неперебутні істини й найвищі вартості, дзвінко відлунюючи у наснажених, шляхетних і хоробрих серцях кожного покоління.

4. Казки мого бомбосховища

Олексій Чупа


*

Дванадцять квартир у під`їзді великого будинку. Дванадцять трагічних, зворушливих, сумних і дивовижних історій.
У звичайній «сталінці» звичайного робітничого містечка живуть звичайнісінькі люди Вєрка, алкоголічка зі стажем; філологи зі світовими іменами Ярополк і Федора Задорожні з дітьми Кирилом та Мефодієм; колишній «беркутівець» Бембі та інші. Їхні життя – це суми халеп завалений пам`ятник і показове самогубство, несподівані знайомства і листи далеким коханим, зухвалі плани захоплення влади і все те, що зазвичай називають «інші страшні речі».

 

5. Вероніка вирішує померти

Пауло Коельйо


 *

Час, наданий кожній людині, не безкінечний. І все треба робити вчасно. Вероніка вирішила померти. Проте її вдалося врятувати, і дівчина опинилася у психіатричній клініці. Тут вона дізналася, що жити їй лишилося кілька днів. І дівчина зненацька відчула, що бажає жити!
Жити і кохати, радіти кожній миті, що має і сенс, і радість, і натхнення. Це її вибір. Лише тепер Вероніка навчилася цінувати кожну хвилину життя і насолоджуватися ним…

 

6. Чорний обеліск. Тріумфальна арка. Ніч у Лісабоні

Ерих Марія Ремарк


*

Часи, коли народитися, не обирають. Життя героїв Ремарка, як і його самого, припало на лихоліття. Війна, що ламає долі, втрата ілюзій, еміграція, хиткість та безнадія… Але, незважаючи на будь-які випробування, люди не втрачають ані мужності, ані внутрішньої сили та залишаються спроможними на самопожертву, справжню дружбу та велике кохання…

7. Життя і неймовірні пригоди солдата Івана Чонкіна

Володимир Войнович


*

Володимир Войнович – відомий письменник і поет, лауреат престижних премій, автор багатьох чудових творів, які перекладені тридцятьма мовами світу.  У радянські часи за правозахисну діяльність та антирадянські висловлювання письменник зазнавав переслідувань і 1980 року змушений був емігрувати.
Кумедні до сліз пригоди наївного та простацького солдата Чонкіна розкривають абсурдні реалії Радянського Союзу – він постійно вскочує в безглузді халепи, але «совкова» реальність завжди виявляється ще більш безтямною.

 

8. Як розмовляти з дітьми про мистецтво

Франсуаза Барб-Ґалль


*

Простими словами і в зручній формі авторка підказує, як навчити дітей «бачити» картину, розуміти її і відчувати. На найбільш поширені й актуальні питання запропоновано лаконічні відповіді, покликані задовольнити цікавість і заохотити до нових пошуків. Це конспект, путівник, довідник і мистецький альбом водночас, який можна ретельно вивчати вдома, нашвидкоруч гортати у транспорті чи розглядати в парку. Книга адресована не лише натхненним батькам і педагогам, які прагнуть змалку зацікавити дітей світом мистецтва, – вона й для тих допитливих читачів і читачок, які ніяк не знаходили часу його пізнати.

9. Війна, що змінила Рондо

Романа Романишин та Андрій Лесів


*

«Війна, що змінила Рондо» – це книга про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. Та якщо спільно збудувати машину світла і навчитися співати попри все, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть вистояти й перемогти. А ще ця книга – це привід для вдумливої розмови з дітьми (або й зі собою) про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму.

10. Закоханий Бурундук та інші розбишацькі історії

Іван Андрусяк


*

Вона вчиться в його школі, має каштанові косички та чудове ім`я – Зірка… Заради неї Іван Бурундук готовий на будь-що! Але як звичайному хлопцю привернути до себе увагу? Для початку Бурундук вирішує дізнатися про «Об`єкт» уваги якомога більше і вчиняє справжнє детективне розслідування: шукає інформацію «Вконтакті» та через знайомих, спостерігає за дівчиною, йде на шкільну дискотеку… та на кожному кроці потрапляє в кумедні халепи! Але все виявляється набагато простіше – насправді треба тільки не боятися бути собою…
Весела та цікава книжка, що захопить не лише хлопчиків і дівчаток, а й дорослих, які ще пам`ятають, як були дітьми!

Переглядів: 841 | Додав: Flora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Інтернет-семінар 

Тема:


Форма входу



Кошик

Пошук

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Корисні кнопки






Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz